Je bekijkt nu Klarna betaling bij PRE-order niet langer mogelijk

Klarna betaling bij PRE-order niet langer mogelijk

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Vanaf heden is het helaas niet meer mogelijk om bij een pre-order met Klarna (achteraf betalen) af te rekenen. Je zult je vast afvragen waarom? Want Klarna heeft de geweldige functie dat je pas 30 dagen na ontvangst zelf hoeft te betalen. Ik vind het zelf ook een fijne functie, al kan ik het om bepaalde redenen niet meer mogelijk maken.

Zoals je weet koop ik tegenwoordig veel van mijn goederen in op basis van de verkoop. Zo maak ik geen onnodige kosten en blijf ik niet onnodig met voorraad zitten. Zo blijft er aan het eind van de rit ook nog wat voor mij over. Producten die nu blijven liggen verkoop ik niet of soms zelfs onder de inkoopprijs en dat moet natuurlijk de bedoeling niet zijn. Het geeft je nog geen antwoord op de vraag waarom Klarna bij pre-orders gaat verdwijnen.

Waarom verdwijnt Klarna als bepalingsmethode?

Als jij als consument via Klarna betaalt, moet ik het pakketje binnen 14 dagen verzenden. Verzend ik het pakketje niet, vervalt het recht op de betaling. Dit beperkt voor mij de inkoopperiode van pre order producten bij zowel de leverancier als bij de drukker. Er staan voor de komende maanden al een aantal producten op de planning, die ik nu nog niet als pre order online kan zetten omdat ik de producten gewoonweg nog niet geleverd kan krijgen. Het liefst hanteer ik een pre order periode van 3 á 4 weken, zodat jij heel bewust jouw aankopen kan doen en ik de producten met alle zorg van dien kan verzenden.

Daarnaast zijn de kosten voor Klarna te hoog. Voor elke transactie betaal ik minimaal €1,00 + nog een percentage van het aankoopbedrag. Dit maakt het hebben van een webshop niet leuker.

Wat is wel mogelijk?

Om jullie toch tegemoet te komen, wil ik jullie er op attenderen dat de PayPal betaling nog wel actief blijft. Aan deze manier van betalen kun je een betaalaccount koppelen, zowel debit als creditcard. Wil je liever uitgesteld betalen, koppel dan je creditcard aan je PayPal account. Kies deze manier van betalen en de afschrijving wordt pas aan het einde van de maand gedaan. Ik zal vervolgens weer mijn best doen om de pre-order in het begin van elke maand online te zetten.

Waarom geen creditcard betalingen?

In de vorige alinea gaf ik al aan dat jij je creditcard kunt koppelen aan je paypal account. Je zult misschien denken, waarom kan ik dan niet meteen met creditcard betalen? Omdat de kosten en risico’s van een creditcard voor mij nog hoger zijn. Als ik creditcard betalingen toe zou toe staan, zou ik alle producten 10 á 15% duurder moeten maken om alle kosten en risico’s te dekken. Dat is niet iets waar ik aan zou willen beginnen.

Waarom PayPal dan wel met creditcard?

Als jij je creditcard koppelt aan je Paypal account, betaal ik alleen de kosten voor Paypal, dus niet alle kosten die aan een creditcard betaling verbonden zijn.