24 november 2021 Gekartelde rechthoekjes Figuurpons

Gekartelde rechthoekjes Figuurpons

Ongeveer een anderhalf jaar geleden, toen we bijna niets mochten door de maatregelen rondom Covid-19 en al mijn lessen online waren en ik dus tijd over had, zocht ik iets om mijn tijd mee te verdrijven. Ik was altijd al wel creatief ingesteld en heb altijd iets gehad met foto’s die je vast kunt houden en deze dus niet louter op een scherm hoeft te zien. Dus de oplossing voor het opvullen van mijn tijd was gevonden: een combinatie tussen afgedrukte foto’s en mijn creativiteit.

Fotoboek maken

Ik begon met het maken van een fotoboek. Daar waar ik dat voorheen met alleen foto’s, zonder tierelantijntjes, deed, werden mijn pagina’s nu uitgebreid aangekleed. Met stickers, met quotekaartjes, met een lettertang, maar het leukst vind ik de ponsen. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en mijn pagina leuk te maken met allerlei vormpjes en plaksels, maar het moet niet te veel tijd kosten of te ingewikkeld zijn. Ik ben veel te perfectionistisch om alles zelf te knippen, dus een pons was een geweldige uitkomst voor mij. De ponsen van 123invulboekjes gebruik ik dan ook volop. Vooral het ‘gekartelde’ rechthoekje vind ik helemaal leuk. Ik houd ervan om een soort patroon te maken in mijn boeken en met die figuur kan dat echt perfect. Op deze pagina heb ik ervoor gekozen om de rechthoeken verticaal op de plakken, maar als ik er zo naar kijk, is het voor een volgende keer misschien ook heel leuk om ze horizontaal te plakken en er een soort muur van te maken. Echt, lieve mensen, met zo’n pons kun je werkelijk alle kanten op. Kan nu al niet meer wachten om verder te gaan plakken.